Opiskele kulttuurialaa Turussa!

Turussa ja Turun seudulla voit opiskella kulttuuriin liittyviä aineita ja taitoja hyvin monipuolisesti. Opintoja on tarjolla runsaasti eri elämänvaiheisiin ja erilaisista näkökulmista. Joihinkin tarvitaan edeltäviä opintoja, toiset on tarkoitettu alan ensimmäiseksi koulutukseksi. Opintoja voi suorittaa päiväopintoina, työn ohessa monimuoto-opintoina tai kokonaan verkossa. Opinnot voivat johtaa tutkintoon tai lisätä osaamistasi haluamallasi alalla.

Oletko tekijä?

Turussa voit opiskella Turun konservatoriolla ja Turun AMK:N Taideakatemiassa esimerkiksi muusikoksi, kuvataiteilijaksi, tanssijaksi tai sirkustaiteilijaksi. Vai kiinnostaako musiikkiteknologia tai elokuva?

Oletko näkijä?

Kulttuurialan tutkijan koulutuksen saat Åbo Akademissa tai Turun yliopistossa. Pääaineeksi voit valita vaikkapa kulttuurihistorian, etnologian, folkloristiikan, taidehistorian, kirjallisuuden tai musiikkitieteen.

Oletko organisoija?

Humakissa sinusta voi tulla kulttuurituottaja, Turun AMK:ssa media-alan tuottaja.

Kiinnostaako johtajuus?

Taide- ja kulttuurialan johtamista voit opiskella Åbo Akademissa ja Turun AMK:ssa.

Kutsuuko yrittäjyys?

Kulttuurialan yrittäjyysopintoja on tarjolla Humakissa ja Turun AMK:ssa. Myös yleiset yritys- ja yrittäjyyskoulutukset sopivat kulttuurialan yritystoimintaa suunnittelevalle. Neuvontaa antaa mm. Business Turku.

Kiinnostaako kaikki?

Kiinnostaako sinua edellä mainittujen opintojen yhdistely? Katso Kulttuurikampus Turun opintarjottimelta mahdollisuuksia ristiinopiskeluun! Tarjottimella olevia kursseja voit suorittaa oman opiskelupaikkasi ulkopuolella. Katso opintotarjotin tästä. Kysy lisää opinto-ohjaajaltasi.

_____________________________________________________________________________________________________

Katso tarjonta Opintopolku.fi:ssä

Opetushallituksen opintopolku.fi-palvelussa pääset hyvin alkuun kulttuurialan opiskelutarjonnan hahmottamisessa. Koko suuren kirjon saat kuitenkin näkyviin vasta, kun klikkailet linkkejä auki ja eteenpäin. Laita hakuun ”kulttuuri” tai ruotsiksi ”kultur” sekä ”Varsinais-Suomi”, niin saat tuloksiin kulttuuri- ja taideaineet, joita Turun seudulla voi opiskella.

Kulttuuri:  Hakutulokset – Opintopolku

Kultur: Hakutulokset – Opintopolku

_____________________________________________________________________________________________________

Lue lisää Koulutus-työryhmästä.

_____________________________________________________________________________________________________

Linkkejä:

Taideakatemia – Turun ammattikorkeakoulu (turkuamk.fi)
Koulutushaku | Turun yliopisto
Kulttuuri, historia ja filosofia | Åbo Akademi (abo.fi)
Tietoa koulutuksistamme – Humak – humanistinen ammattikorkeakoulu
Ammatillinen koulutus – Turun konservatorio
Taiteen perusopetus | Turku.fi