Taiteen talo Turkuun -seminaari 11.11.2021

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan Turun Taiteen talosta! Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille, toivotamme erityisesti taiteen ja kulttuurin tekijät, Turun kaupungin ja eri sidosryhmien edustajat sekä lehdistön tervetulleeksi mukaan. 

Turun taidekenttä on pitkään etsinyt ratkaisua tilaongelmiin ja ajanut Taiteen talon eli monitaiteisen kulttuurikeskuksen perustamista Turkuun. Nyt tavoitteesta tulee totta, kun Turun kaupunki ostaa Rettigin vanhan tupakkatehtaan kiinteistön ja perustaa sinne Taiteen talon. 

Kolmetuntisessa Taiteen talo Turkuun -seminaarissa pureudutaan käytäntöihin: millaiseksi Turun Taiteen talo rakentuu hallinnollisesti ja sisällöllisesti, mitä askelmerkkejä hankkeessa on luvassa ja millaisia yhteistyön mahdollisuuksia se tarjoaa? 

Seminaarin aluksi kuulemme lyhyitä asiantuntijapuheenvuoroja. Puhujina ova Turun kaupungin kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen, läänintaiteilija Annika Dahlsten, nukketeatteritaiteilija ja turkulaisen taiteen kentän edustaja Timo Väntsi sekä Turun yliopiston kaupunkitutkimusohjelman tutkimusjohtaja Sampo Ruoppila.  

Puheenvuorojen jälkeen on luvassa paneelikeskustelu, jossa käsitellään Taiteen talon rakentumista ja sen tarjoamia verkostoitumisen ja yhteistyön mahdollisuuksia. Paneelissa ovat keskustelemassa Turun kaupungin apulaispormestari Elina Rantanen, Kaapelitehtaan markkinointi- ja kehityspäällikkö Raine Heikkinen, Umlaut osuuskunnan puheenjohtaja Tuomas Sara, Turun Vanhakaupungin kehittämisen projektipäällikkö Tuija Alihaanperä sekäUuden muotoilun yhdistys ry:n varapuheenjohtaja Laura Laurén. Paneelia moderoi Turun AMK:n Taideakatemian erityisasiantuntija ja KampusART-taideohjelman koordinaattori Riina Kotilainen. 

Taiteen talo Turkuun -seminaari:

  • Aika: 11.11.2021 klo 8.30-12.00
  • Paikka: Rettigin vanha tupakkatehdas, auditorio, Nunnankatu 4, 5. krs.
  • Ilmoittautuminen: https://forms.gle/PJMMfRUT6BYFYVRn9. Huom: paikan päälle mahtuu 50 henkilöä. Jos et pääse paikalle, voit seurata tilaisuutta suorana verkkolähetyksenä Turun kaupungin Facebook-sivuilta: www.facebook.com/turunkaupunki
  • Järjestäjä: Seminaarin järjestää Taiteilijoiden tilatyöryhmä, Taiteen talon konseptia edistävä eri taiteenalojen edustajista koostuva verkosto yhteistyössä Turun kaupungin ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa.   

Ohjelma: 

8:30 Aamukahvit 
9:00 Tervetuloa / läänintaiteilija Annika Dahlsten, Taiteen edistämiskeskus 
9:05 Turun kaupungin tervehdys / Tuomas Heikkinen, kansliapäällikkö, Turun kaupunki 
9:20 Keskustelua 
9:40 Taiteen vapaa kenttä ja Taiteen talo / Timo Väntsi, nukketeatteritaiteilija 
10:00 Keskustelua 
10:15 Taiteen talo kaupunkikehityksen näkökulmasta / Sampo Ruoppila, tutkimusjohtaja, Turun yliopisto 
10:35 Keskustelua
10:45 Tauko (15min)
11:00 Paneelikeskustelu: Turun Taiteen talo ja osallistava yhteistyö 
11:50 Loppusanat / läänintaiteilija Annika Dahlsten, Taiteen edistämiskeskus 

Lisätietoja:
Annika Dahlsten, läänintaiteilija, annika.dahlsten(a)taike.fi, 0295 330 907