”Loitsun voima – Tiedettä, taidetta ja keskiajan taikuutta” Kulttuurikampus Turun Studia Generalia -tapahtuma Sibelius-museolla 28.11.

Kulttuurikampus Turun Studia Generalia on tapahtumasarja, jossa jokaiseen aiheeseen saadaan ainakin kaksi eri näkökulmaa ja tilaa on reilusti myös yleisökeskustelulle.

Sarja toteutetaan yhteistyössä Sibelius-museon kanssa. Tapahtumat alkavat klo 18, kestävät 1,5 tuntia ja niihin on vapaa pääsy. Sarja jatkuu kevätkaudella 2024 kahdella tapahtumalla.

”LOITSUN VOIMA – TIEDETTÄ, TAIDETTA JA KESKIAJAN TAIKUUTTA” 28.11.2023

Miten esittää keskiajan magiaa suurtapahtumassa? Miten kertoa taikuudesta huumorin keinoin?

Kesällä 2023 Aura of Puppets -nukketeatterikollektiivi ja Keskiajan Turku -tapahtuma toteuttivat yhdessä Commedia dell’Arten ja keskiaikaisen käsinukketeatterin perinteestä ammentavan ja improvisaatioon perustuvan esityksen ”Noitien ja narrien väki” Vanhalla suurtorilla.
Esityksen hahmot tekevät paluun Sibelius-museossa samalla, kun dos. Reima Välimäki kertoo keskiajan taikuudesta ja tutkijan ja taiteilijoiden yhteistyöstä.
Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin kulttuurin kärkihankkeen kanssa.

Esiintyjät: Reima Välimäki (Turun yliopisto) ja Aura of Puppets: Hanne Lammi, Anna Nekrassova, Laura Sillanpää, Maija Westerholm

Sibelius-museo, Piispankatu 17, 20500 Turku

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot: Anu Juva
anu.juva@businessturku.fi +358 500 535 371

Kuva: Jussi Virkkumaa