”Färikäst – Poimintoja Turun monikielisestä historiasta” -näyttely Brinkkalan galleriassa 31.3.–21.5.2023

Näyttely käsittelee Turun kaupungin kielellistä historiaa 1200-luvulta nykypäivään ja tutustuttaa kielihistoriallisiin ilmiöihin ja persooniin.

Arkeologinen esineistö, historiallinen aikajana sekä kirjallinen materiaali johdattavat kävijän kaupungin nykytilanteeseen, jossa monet kielet ja kulttuurit kukoistavat.

Näyttely tutustuttaa kielihistoriallisiin ilmiöihin ja persooniin, jotka ovat aikanaan vaikuttaneet Turun alueella. Haastattelujen kautta kuullaan kaupunkilaisia, jotka kertovat omasta suhteestaan monikielisyyteen. Näin kävijä saa katsauksen Turun tämänhetkiseen tilanteeseen monikielisenä kaupunkina ja kulttuuriympäristönä. Audiovisuaalinen ja toiminnallinen sisältö havainnollistavat erilaisia kieliä ja Turun vertaansa vailla olevaa murretta.  

Näyttely on saanut inspiraationsa teoksesta Kieliä ja kohtaamisia Turun historiassa — Näkökulmia monikielisyyteen, jonka ovat toimittaneet Leena KolehmainenAino Liira ja Kirsi-Maria Nummila. Näyttely on toteutettu Turun yliopiston museologian oppiaineen ja kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelman opiskelijoiden sekä Turun museokeskuksen yhteistyönä.

Färikäst – Poimintoja Turun monikielisestä historiasta 31.3.–21.5.2023

Brinkkalan galleria (Vanha Suurtori 3) on avoinna ti–su klo 10–18. Galleriaan on vapaa pääsy.
Galleriatila ei ole esteetön.