Laaksonen Ville

digitaalinen taide / digital konst / digital artkolmas sektori / tredje sektorn / third sectornykytaide / samtidskonst / contemporary artverkostot / nätverk / network

0503537071

ville.laaksonen@gmail.com

Taiteen Talo

Kuraattori, Koordinaattori

KuM & TaM

www.art-incubator.com

Olen Ville Laaksonen (s. 1978), dynaaminen ja innovatiivinen ammattilainen, jolla on monipuolinen tausta kuvataiteessa ja myös kentän ulkopuolella. Yli vuosikymmenen ajan olen seikkaillut ympäri taiteen ekosysteemiä, ja minulla on ollut useita työtehtäviä mm.  kuraattorina, taiteilijana, kriitikkona, konsulttina, kouluttajana ja näyttelyn järjestäjänä.

Matkani taiteen parissa alkoi vuonna 2005 keskittyen ensisijaisesti toimintaan taiteilija-kuraattori perspektiivistä, josta kiinnostukseni on kehittynyt vuosien varrella kuraattori-organisaatiokehitys tehtäviin ja kansainvälisten toiminnan edistämiseen vapaan kentän toimijana.

Vuonna 2020 halusin hakea kokemusta taide- ja kulttuurialan ulkopuolelta ja siirryin työtehtäviin brandi-kehityksen, markkinoinnin ja tuotesuunnittelun pariin. Ensin toimin urheilun parissa frisbeegolf alan yrityksessä, josta jatkoin EdTech-alalle, jossa työskentelin kasvumarkkinointipäällikkönä vuoteen 2023 asti.

Nyt vuonna 2024 huomaan palaavani juurilleni taidemaailmassa uudella innolla ja viimeaikaisesta työkokemuksestani rikastuneena. Tällä hetkellä työni keskittyy ensisijaisesti organisaatio-kehittämiseen ja digitaalisten taiteen keihäänkärkeen kotimaassa ja kansainvälisessä kontekstissa.  Työssäni hyödynnän digitaalisuutta mahdollisuutena laajentaa virtuaalisen ja fyysisen maailman kosketuspintaa tulevaisuuden mahdollisuuksiin.

Suhtaudun intohimoisesti taiteen ekosysteemin kehittämiseen ja olen innoissani yhteistyöstä, sekä uusien ajatus ja toimintamallien kehittämisestä.